Zemin döşemelerde iki çeşit döşeme tekniği vardır. Klasik teknik harçlı yapılan zemin döşemedir. Modern teknik ise yapıştırma usülü zemin döşeme tekniğidir. Harç kullanılan teknik yapıştırma usülüne göre yapımı daha zordur. Zira hatasız ve göze hitap eden tasarım için fazlasıyla özen gösterilmesi gerekir. Bu sebeple zemin döşemede kullanılacak malzemeye göre döşeme tekniğini seçmek çok önemlidir. Özel yapıştırıcılar ile platformlar üzerine yapılan yapıştırma tekniğiyle döşeme yapılmaktadır. Bu teknik daha kullanışlı ve pratiktir. Zemin döşemede kullanılan malzemelerden biri olan mermer zemin kaplama tekniğine göre iyi bir şekilde kullanılırsa mekanların kullanışlılığını ve şıklığını öne çıkarır.
Mermer Zemin Döşemesi Nasıl Olmalıdır?
Mermer yer döşeme mekan tasarımlarında doğru bir teknikle zemine uygulanmalıdır. Çünkü mermer mekanın şık, elit ve estetik görünüm kazanmasını sağlar. Bu yüzden mermer yer döşeme konusunda önemli noktalar vardır. Öncelikle mekanın yapısına ve ölçülerine göre mermerler seçilip kesim ve boyutlandırma yapılmalıdır. Mekanın rengi mermer seçimi için çok önemlidir. Kullanılacak tekniğe göre kaliteli malzeme tercih edilmelidir. Harç tekniği tercih edilirse çimento oranı iyi ayarlanmalıdır. Harç yüzeye aktarıldıktan sonra mermer boşluk kalmadan montelenmelidir. Yapıştırma tekniği tercih edilecekse öncesinde zeminin temizlenmesi ve pürüzsüz hale getirilmesi gerekmektedir. Yapıştırıcı yüzeye tekniğe özel olarak yapılmış tarak çekilir. Bu işlemlerden sonra mermer zemine döşenir. içinde de damarlı mermer, parlak, granit ve daha birçok farklı modeli bünyesinde barındırıyor.
Mermer Çeşitleri Nelerdir?
Mermer çeşitleri renk ve model ekseninde şekillenir. Damarlı, Granit, Afyon, Muğla ve Afrodit başta olmak üzere mermer çeşitleri vardır. Bu mermer çeşitleri farklı renkler içeren geniş yelpazesi mevcuttur. Ayrıca parlak, eskitme ve bilenmiş özelliklere sahip mermerler kişilerin kendi tarzlarını yansıtacak şekilde tercih edilmektedir. Parlak özelliğe sahip mermer mekanı canlı gösterir. Sürekli cila işlemi yapılmasına gerek yoktur. Kolay temizlenebilir bir malzemedir. Eskitme özelliğine sahip mermerler mekana retro bir hava ve estetik katar. Bunların yanında granit zemin döşemelerde bir başka tercih edilen çeşittir.
Mermer Zeminin Özellikleri Nelerdir?
Mermer zemin kaplama mekanlar için estetik ve dekoratif görünüm sağlar. Mermer çeşitlerinin ve renk yelpazesinin genişliği tercih konusunda ayrıcalık yaratmaktadır. Mermerin uzun ömürlü ve hijyenik olması zemin döşemede neden tercih ediliyor sorusunu cevaplar niteliktedir. Dayanıklı ve temiz bir malzeme olmasından dolayı onarım, yenileme ve sürekli cilalama gibi işlemlere ihtiyaç duymaz. Mermer yüzeyin hijyenik özelliği sebebiyle kir, toz ve leke kolayca temizlenebilir. Fiziksel olarak ağır şeylere karşı dayanıklıdır. Bu özellikleriyle mermer zemin döşemeyi gönül rahatlığıyla yıllarca kullanabilirsiniz. Mermer fiyatları kullanılacak boyutlara göre metrekare üzerinden fiyatlandırılır. İstanbul mermer zemin döşeme ve Bodrum mermer zemin döşeme başta olmak üzere yelpazesi geniş mermer zemin döşeme opsiyonlarını Cen Dekor’da bulabilirsiniz.